Julekveld for fred og vennskap

24.desember 2016

Eyvind Skeie ble i høst utfordret av Kirkens Nødhjelp til å lage et nytt vers på «Tenn lys».  Det ble det femte verset av den kjente sangen.  Under julaftens gudstjeneste i Moss Frikirke ble det tent lys for fred og vennskap, for barn i alle land. Dagens offer gikk også til Kirkens Nødhjelp.

TENN LYS

Det femte verset

Tenn lys for livets rikdom, for jord og luft og vann!
Tenn lys for fred og vennskap, for barn i alle land!
Må ingen være redde og mangle hjem og brød!
Tenn lys og håp i verden mot fattigdom og nød!

Moss Frikirke ønsker alle en riktig god jul også med den andre sangen som fikk ekstra oppmerksomhet under julaftens gudstjenesten. Pastor Petter Lande Johansen røpet at dette var hans favorittsang, og den ble fremført av Kristine Stærk. Dagens budskap fra pastoren var: Du behøver ikke lete etter Gud, – han har funnet deg gjennom Jesus Kristus.

himmel Himmel på jord
Jeg snublet omkring i svarteste natten
da tente du stjernen med lys ifra deg
Jeg følte meg ensom og tom og forlatt
da du viste du tenkte på meg

Jeg hutret og frøs da du gav meg din varme
Du så vel at jorda var naken og kald
Du lengtet til meg, og du sendte meg barnet
Og viste meg vei til en stall

Himmel på jord
en nåde så stor
Jeg e’kje aleine
her eg bor

Himmel på jord
en nåde så stor
Jeg e’kje aleine
her eg bor

Jeg sloss og jeg led, gjorde alt for å vinne
Da hørte jeg englene synge om fred
Legg våpnene ned, det er jul du må finne
En fred inni hjertet et sted

Himmel på jord
en nåde så stor
Jeg e’kje aleine
her eg bor

Himmel på jord
en nåde så stor
Jeg e’kje aleine
her eg bor

Hver gang jeg ser opp på min himmel så vet eg
At undrenes under er det som har hendt
Jeg føler meg trygg for jeg slipper å leite
Nå vet eg hvor stjernen ble tent

Himmel på jord
en nåde så stor
Jeg e’kje aleine
her eg bor