Søndagsklubben: Vår fantastiske skaper

30.januar 2021

Familiearbeider Kathrine Stampe kommer også denne søndagen med en barneandakt. Denne gang kan du lese om vår fantastiske skaper.

Slå opp i bibelen i Johannes Åpenbaring, kapittel 4, vers 11.
Vi er alle veldig forskjellige, og det er bra. Noe vi kan se det på er hvordan vi ser ut, men også hva vi liker å gjøre og ikke. Hva som er våre interesser. Og hva slags mat vi liker og ikke. Jeg liker fisk og er veldig glad i brus! Hvilken mat liker du og hva liker du IKKE?

Noe av maten vi spiser er frukt og grønnsaker. De vokser på trær og planter, eller nede i jorden. Annen mat vi spiser kommer fra dyr. Vi får melk fra kuene, og egg fra høner. Og kjøtt. Og fisk. Hvis du får lov, kan du se i kjøleskapet ditt om du finner noe der som kommer fra dyr!

Visste dere det at Gud har skapt alle disse plantene som det vokser frukt og grønnsaker på? Tenk så gøy. Og enda gøyere er jo alle dyrene som Gud også har skapt. Jeg tror virkelig at Gud koste seg mye med å skape alle de fantastiske dyrene vi har. Dere som kjenner meg vet jo godt hvor glad jeg er i dyr!

Men for veldig lenge siden var det ingen trær, ingen mennesker, ingen dyr. Det var ingen sol, ingen måne eller jord. Det var helt stille og mørkt..

Det var bare GUD som fantes i det store mørket. Gud var der før noe annet. Gud har alltid vært der. Ingen har skapt Gud, han har bare alltid vært der.

Men Gud hadde en genial plan. Det aller, aller første vi kan lese i bibelen er at Gud skapte himmelen og jorden. Å skape noe betyr å «lage noe ut fra ingenting». Gud skapte hele verden og alt i den ut av ingenting. Han brukte ordene sine for å skape. Ganske magisk!

Det er bare Gud som kan si ting, og så kommer det frem av ingenting. På den aller første dagen skapte Gud lyset. Han kalte lyset for «dag» og mørket for «natt».

Ser dere den flotte himmelen med sol og skyer? Noen ganger er det regnskyer og mørkt på dagen og, men vi kan likevel vite at dag er dag og natt er natt.

På den andre dagen sa Gud: «La det bli himmel». En nydelig himmel kom frem over vannet. På den tredje dagen sa Gud at tørt land skulle komme frem. Og det kom MASSE grønt gress! Planter, trær og blomster vokste frem på det tørre landet.

På den fjerde dagen, skapte Gud lysene for dagen og lysene for natten. Gud sa at det skulle skinne en stor gul sol på himmelen når det var dag. Og om natten skulle blanke stjerner lyse opp, og en vakker rund måne.

På den femte dagen ville Gud gjøre noe gøy! Han ville ha LIV. Fisker skulle svømme i havet og fugler skulle fly på himmelen. Klarer dere å leke at dere er fugler eller fisker? Blobb blobb.

På den sjette dagen talte Gud, og det kom enda flere dyr!!  
Så skapte Gud to helt spesielle mennesker.

Gud skapte Adam og Eva, og han satte dem til å passe på jorden og på alle dyrene. Han sa at de skulle få barn, slik at de skulle bli flere mennesker på jorden. Gud var veldig fornøyd med alt Han hadde skapt. Han så at alt var veldig godt. Han var ikke trøtt. Han gledet seg over alt det flotte han hadde skapt bare ved å si noen ord.