Søndagsklubben: Gud er skaperen

6.februar 2021

Familiearbeider Kathrine Stampe kommer også denne søndagen med en barneandakt. Denne gang kan du lese om Gud som skapte deg og alle andre mennesker.

Slå opp i bibelen din i 2. Mosebok og Salme 139, vers 14.


Se på han fine her. Husker dere hva han heter? Ja, det er Teddy. Teddy er veldig fin, og han har myk brun pels og svarte, snille øyne. Tror dere at foreldrene til Teddy likner på han? Kanskje en av de også har brun pels, og svarte øyne, fordi det er en bjørn? Hvilken farge har du på håret? Og på øynene?

Noen av dere har brunt eller svart hår, og noen har lyst. Eller kanskje rødt eller rosa? Noen har brune øyne, og noen har blå. Eller kanskje grønne! Er det noen i familien din som likner på deg? Av og til kan noen i en familie likne veldig mye på hverandre, mens andre er veldig forskjellige. Man trenger ikke å likne på hverandre for å være i samme familie. Og ingen er helt like hverandre. Til og med ikke tvillinger.

Visste du at Gud skapte deg til å se ut akkurat som du gjør? Gud har faktisk skapt hvert eneste menneske forskjellig. Det begynte han med allerede da han skapte de to første menneskene. Nå skal vi lære mer om de to første menneskene fra Guds bok, Bibelen.

Husker dere historien vi hørte fra bibelen forrige gang? For lenge lenge siden skapte Gud alle ting. Han skapte jorden, planter og trær, himmel og hav og lys og mørke. Han skapte fisker og fugler og alle mulige morsomme og fine dyr.

Gud er skaperen. Gud brukte ordene sine for å skape alt dette!

Etter at Gud skapte alle dyrene, så skapte Han en helt spesiell person. Ser dere mannen på bilde? Han var det første mennesket som Gud skapte. Og han het Adam. Adam kunne snakke med Gud, og kjenne Gud. Og Gud skapte ikke Adam på samme måte som han skapte dyrene. Han gjorde noe helt spesielt. Det står i bibelen vår at Gud brukte støv eller jord. Så blåste Gud livspust inn i nesen på Adam, og Adam ble levende!
Men Gud visste at Adam trengte en spesiell venn for å hjelpe han å ta seg av alt Gud hadde skapt. Så derfor skapte Gud en kvinne til å være Adams kone. Hun skulle hete Eva.

Adam og Eva var det aller VIKTIGSTE i Guds skaperverk. Adam og Eva var forskjellige fra alt annet Gud hadde skapt, fordi de var skapt i Guds bilde. Det betyr at på mange måter liknet de på Gud. Adam og Eva kunne kjenne, tjene og elske Gud. Ingenting av de andre som Gud skapt kunne gjøre det. Ikke dyrene heller, kunne det. Gud sa at Adam og Eva skulle passe på jorden, og de skulle passe på alle fiskene, fuglene og alle dyrene også. Gud sa også at de skulle få barn, slik at jorden kunne bli full av mennesker.

Gud har skapt alle mennesker på jorden. Han har skapt mennesker i forskjellige størrelser. Noen er lange og noen korte. Noen mennesker er unge, og noen er gamle. Noen har lys hud, andre har mørk hud. Noen trenger briller, og noen trenger rullestol eller rullator. I Guds øyne er ALLE mennesker like vakre uansett hvordan de ser ut. Du og jeg og alle andre mennesker er skapt i Guds bilde. Vi likner på Han på mange måter. Vi kan kjenne, elske og tjene Gud på så utrolig mange måter. Og vi kan lytte til det Han sier i Bibelen ved å følge hans bud.

Salme 139 vers 14, forteller oss noe om hvordan vi er skapt. «Jeg takker deg for at jeg er så underfullt laget..» Kan dere prøve å si det høyt? Å være underfullt laget, betyr at Gud gjorde ett MIRAKEL og en vidunderlig jobb da han skapte DEG!

Siden det var Gud som skapte deg, så kjenner Han deg og. Gud vet alt om deg. Fra du var en bitte liten baby i mammas mage, og lenge før det også. Det står i Bibelen at Gud faktisk vet hvor mange hår det er på hodet ditt!! Det er jo ganske utrolig. Gud vet også hva du liker å gjøre og hva du er flink til!

Gud skapte deg akkurat som du er, og Han elsker deg veldig høyt. Nå kan vi takke Gud for at vi er så underfullt laget.

Hvis du kan skrive, så kanskje du kan ta ett ark og skrive verset ned med store bokstaver og tegne noe fint rundt. En voksen kan sikkert hjelpe deg med det. Eller du kan tegne deg selv, eller ting som du liker å gjøre og er flink til? Kanskje en fotball eller noen baderinger hvis du liker å bade.  Så kan du eller en voksen skrive verset fint øverst på arket?