Langfredag: «Ved korsets fot»

2.april 2021

Temaet for Langfredagens tekst er ”Ved korsets fot”. Siden kirkene er stengt også denne påsken har Moss Frikirke gjort video-opptak for denne dagen. Denne forkortede pasjonsgudstjenesten blir forrettet av pastor Petter Lande Johansen.

Han tar utgangspunkt i denne prekenteksten fra Lukas 23. 32 – 46
Også to andre forbrytere ble ført bort for å bli henrettet sammen med ham. 33 Og da de kom til det stedet som heter Hodeskallen, korsfestet de både ham og forbryterne der, den ene på høyre side av ham og den andre på venstre. 34 *Men Jesus sa: «Far, tilgi dem, for de vet ikke hva de gjør.»• Så kastet de lodd om klærne hans og delte dem mellom seg. 35 Folket sto og så på, men rådsherrene hånte ham. «Andre har han frelst», sa de, «la ham nå frelse seg selv dersom han er Guds Messias, den utvalgte!» 36 Også soldatene hånte ham. De kom og rakte vineddik opp til ham 37 og sa: «Er du jødenes konge, så frels deg selv!» 38 For det var satt en innskrift over ham: «Dette er jødenes konge.»
    39 En av forbryterne som hang der, spottet ham også og sa: «Er ikke du Messias? Frels da deg selv og oss!» 40 Men den andre irettesatte ham og sa: «Frykter du ikke Gud, enda du har samme dom over deg? 41 For oss er dommen rettferdig, vi får bare igjen for det vi har gjort. Men han har ikke gjort noe galt.» 42 Så sa han: «Jesus, husk på meg når du kommer i ditt rike!» 
43 Jesus svarte: «Sannelig, jeg sier deg: I dag skal du være med meg i paradis.»
Jesus dør
44 Det var allerede omkring den sjette time. Da falt det et mørke over hele landet helt til den niende time, 45 for solen ble formørket. Forhenget i tempelet revnet etter midten, 46 og Jesus ropte med høy røst: «Far, i dine hender overgir jeg min ånd!» Da han hadde sagt det, utåndet han.

Det er påske – men hva betyr denne høytiden for deg?En høytid som markeres stort sett over hele verden.I dag, på langfredag så ville det normalt sett vært korsvandringer ut i gatene – både her i Moss og andre steder i rundt om i verden. Men hva betyr langfredag for deg og for oss? Har det som skjedde på langfredag noen betydning for deg og ditt liv? Og da tenker jeg på korsfestelsen av Jesus. La oss nå tenke oss at vi var tilstede når det skjedde. Hva ville vært dine tanker?

Dette reflekterer pastor Petter Lande Johansen over i dagens preken, som du altså kan se her.

Vi minner også om at du kan delta på høytidsgudstjeneste 1.Påskedag gjennom videoen som vi legger ut for denne dagen.