En ny lagkaptein til å lede og vise vei

27.mars 2022

Ordinasjon og eldste-innsettelse er en høytidelig og stor dag i Frikirken, og med overskriften for Maria Budskapsdag «Utvalgt av Herren», ble det en ekstra dimensjon over dagen både for eldste Kjell Arvid Austegard og for Moss menighet nettopp denne søndagen.

Menigheten har kalt 49-åringen Kjell Arvid Austegard til en betrodd tjeneste.
-Menigheten har tro på deg, men det har også Gud, for Han kaller sine tjenere, innledet pastor Petter Lande Johansen selve innsettelsen med.  
-Både du og vi alle skal få tro at vi er utvalgt, men å være kirke handler ikke om enkeltpersoner. Kirke er fellesskap, – det er oss og vi. Derfor har Frikirken valgt «Sammen om oppdraget» som sitt slagord. Oppdraget er noe vi gjør sammen, men på et lag er det ofte en lagkaptein, som er betrodd en myndighet. Kapteinens oppgave er ikke å bestemme, men å lede og vise vei, understreket Lande Johansen videre.
Som eldste blir Kjell Arvid Austegard nå en hyrde som skal vise omsorg for de han skal lede. Han skal spille de andre gode, om et felles oppdrag, sa pastoren videre, og minnet om ordene som Paulus sier i Efeserne 3. 20 – 21:
Han som virker i oss med sin kraft og kan gjøre uendelig mye mer enn det vi ber om og forstår, ham være ære i kirken og i Kristus Jesus gjennom alle slekter og evigheter! Amen.

Formaning og løftesavleggelse
Det ligger stort alvor bak et løfte om å takke ja til tjeneste som eldste i en Frikirke. Formaningene er mange og kan utvilsomt virke som en krevende oppgave
*Her loves det å lede i kjærlighet, våke over menigheten i bønn, og hjelpe den til å holde fast ved Guds ord. Videre skal eldste formane og veilede til sann omvendelse, levende tro og et hellig liv. Det er et kall å leve i vennlighet og mildhet mot alle mennesker, etter Jesu Kristi forbilde og dessuten love å trenge stadig dypere inn i Den hellig skrift og den kristne tros sannheter.

Sammen om oppdraget
Alt dette måtte Kjell Arvid Austegard love foran sin egen menighet.
I sin hilsen til menigheten sa Kjell Arvid Austegard at han var takknemlig over den tilliten menigheten har gitt ham ved å kalle ham til denne tjenesten.

-Det er lett å gå inn i tjenesten her i Moss Frikirke, fordi vi er et lag med mange frivillige som ser hva som skal gjøres. Jobben blir gjort uten at noen blir pålagt å utføre de ulike praktiske tingene i menigheten.  Jeg har venner og familie som står opp for troen og kallet. Vi er et fellesskap der vi er avhengig av hverandre Det er et driv i denne menigheten. En båt som står stille er vanskelig å styre, men vi har en retning å styre etter i vår menighet.  Jeg føler meg heldig som får ta et steg fram og være med å lede dette laget.

Føtter på fjell
Austegard siterte salme 40, for å illustrere noe av det som har betydd mye fra hans eget liv.
Jeg ventet og håpet på Herren. Han bøyde seg til meg og hørte mitt rop.
Han dro meg opp av fordervelsens grav, opp av den dype gjørmen.
Han satte mine føtter på fjell og gjorde skrittene faste. Han la en ny sang i min munn, en lovsang til vår Gud. Mange skal se det og frykte og sette sin lit til Herren.

-Takk for at jeg skal få være en liten brikke i å bygge Guds rike her, sa han til slutt.