100 års markering for Kinamisjon

4.oktober 2018

Søndag 14.oktober inviterer Moss Frikirke til misjonssøndag og jubileumsfeiring.  Da markerer vi at det er 100 år siden Ole Anton Sommernes startet sitt misjonsarbeid i Ankang i Kina.

Bildet: Misjonær Ole Anton Sommernes som student 1918, rett før han reiste til Kina.

Sønn til Sommernes, Per og stordelen av hans familie, blir med på denne misjons-festen.

Dagen starter med Gudstjeneste kl 11.00 hvor pastor Nora Margaret Gimse taler. Fire av våre ungdommer og pastor Petter L. Johansen var i høstferien på Taiwan sammen med Nora M. Gimse. Vi får en hilsen fra dem under Gudstjenesten. Etterpå er det middag i underetasjen. Det er ønskelig med påmelding til middagen innen onsdag 10 oktober. (påmelding til epost b-angel@online.no eller mobil 957 85780 Bjørn Angell.

Dette er den første kirken som ble bygget i Ankang

Vi fortsetter så oppe i kirkesalen der at Johan T. Johansen foredrar misjonshistorien fra 1918 og frem til i dag. Underveis blir det også sang og musikk av Gro og Kjell Stubberud. Johan T. Johansen vil så intervjue sønn til Ole A. Sommernes, Per om barndommen i Ankang. En annen som hadde sin barndom i Ankang var Normann Lian, sønn av Nils Lian. Vi får en hilsen også fra ham. De fire ungdommene og pastor Petter L. Johansen får bidra med flere opplevelser fra Taiwan.  Misjonssøndagen avsluttes med en hilsen fra Synodeformann Jarle Skullerud.
Alle er hjertelig velkommen til denne misjonssøndagen!

Bjørn Angell